Ouderavond Afdeling AT en DB

Op woensdag 18 oktober zal er een algemene ouderavond worden georganiseerd over een voor ouders van leerlingen die bijna 14 zijn en ouder: 
 

Stagelopen en uitstroommogelijkheden na/in het jaar dat uw kind/pupil 16 is geworden.


De avond start om 19.00 uur met een inloop. 

Om 19.15 start de avond met een voorlichting over de uitstroommogelijkheden voor leerlingen van De Spinaker Alkmaar, afdeling Dagbesteding en Arbeidstoeleiding. 

Daarna vertellen de stagebegeleiders (dhr Chiel van de Geer en mw. Simone Essing) over waarom er op De Spinaker Alkmaar stage wordt gelopen, en hoe dat kan verlopen voor de leerlingen op onze school. 

Ook hebben we een collega van Bedrijfsschool Het Werk die wat informatie komt geven over wat de mogelijkheden zijn voor onze 14+ leerlingen op deze school. De mogelijkheden na Het Werk, en hoe dat in het verleden resultaten heeft gegeven.

Om 20.15 zal dhr Henk Zandbergen u een duidelijk verhaal vertellen over de uitstroom van leerlingen als ze 16 zijn. 

De wet en regelgeving hierin, en wat u als ouder/verzorger de komende jaren moet ondernemen om dat soepel te laten verlopen. 

De wetgeving verandert nog wel eens, daarom zullen we in Alkmaar dit soort voorlichtingen jaarlijks laten terugkeren. 

We denken dat de avond kan worden afgesloten om 20.45 uur

Mocht u naar aanleiding van de voorlichting nog vragen hebben, dan kunt u ter plekke een afspraak maken met mij of de ondersteuningscoördinatoren van de afdelingen: Bianca Hoekstra (DB) of Jeannette Carati (AT). 

Mocht u absoluut verhinderd zijn, maar wel erg graag voorlichting krijgen, dan kunt u dit doorgeven aan de mentor van uw kind/pupil. De avond wordt dit schooljaar niet nog een keer georganiseerd, maar wellicht kunnen we zoeken naar mogelijkheden. 

De avond is alleen voor ouders/verzorgers. De leerlingen krijgen dit verhaal op een andere manier te horen. Ik verzoek u dan ook uw kind/pupil niet mee te nemen. 

 

Ik hoop u allen te mogen ontvangen op:

Woensdag 18 oktober

19.00-20.45 uur.