Kunstproject
15 en 16 november 2021
Er wordt een schoolproject gerealiseerd met als thema’s ‘het milieu’ en‘geluk’. Van de 41 meest welvarende landen heeft Nederland de gelukkigste jeugd. Volgens wereldwijd onderzoek van Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties, staat ons land bovenaan de ranglijst als het gaat om onder meer mentale en lichamelijke gezondheid en sociale en leervaardigheden. (3 sep. 2020)
De twee afdelingen van onze school gaan werken aan een kunstproject van KUNST IN DE AULA, een organisatie die zich inzet voor kunst in het onderwijs.
Het project duurt 2 dagen en elke klas kan zijn of haar bijdrage hieraan leveren. De kunstwerken zullen in onze school te zien zijn.
De klassen van de afdeling volgend gaan werken aan De Flitsende LINGO Lamp
De klassen van de afdeling sturend gaan werken aan Vis Message in a Bottle
Theater
23 en 24 november (klassen 2 t/m 4)
Count me in
Een jongerenvoorstelling over culturele diversiteit en tolerantie. In onze multiculturele samenleving zijn er nu eenmaal verschillen. Juist door met elkaar te praten creëer je wederzijds begrip en respect voor elkaar. En dat is nodig, want iedereen krijgt er uiteindelijk mee te maken. Of je nu in een superdiverse of juist witte klas zit. Met deze voorstelling vergroten we bij jongeren het begrip en de kennis over de invloed van een culturele achtergrond op het vormen van ieders identiteit. Ook gaan de acteurs op interactieve wijze met de jongeren in gesprek over hoe je discriminatie kan voorkomen en conflicten minder hoog op kan laten lopen.
Jesse en Ridwan krijgen een heftige ruzie die uitmondt in een flinke scheld- en vechtpartij. Ridwan is bang dat Jesse en zijn zusje Rachida in het geheim verkering hebben. Of dit waar is, daar is Jesse niet open over. Na deze vechtpartij wordt Rachida vermist. Om haar terug te vinden, moeten de vrienden open en eerlijk zijn naar elkaar. Hierdoor krijgen ze, ondanks hun verschillen, steeds meer vertrouwen in en begrip voor elkaar.