8 en 9 februari 2021 Nieuw datum wordt gezocht
In 2021 helaas geen theatervoorstellingen, maar de werkgroep Cultuur heeft een heel leuk alternatief gevonden.
Er wordt een schoolproject gerealiseerd met als thema’s ‘het milieu’ en‘geluk’. Van de 41 meest welvarende landen heeft Nederland de gelukkigste jeugd. Volgens wereldwijd onderzoek van Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties, staat ons land bovenaan de ranglijst als het gaat om onder meer mentale en lichamelijke gezondheid en sociale en leervaardigheden. (3 sep. 2020)
De twee afdelingen van onze school gaan werken aan een kunstproject van KUNST IN DE AULA, een organisatie die zich inzet voor kunst in het onderwijs.
Het project duurt 2 dagen en elke klas kan zijn of haar bijdrage hieraan leveren. De kunstwerken zullen in onze school te zien zijn.
De klassen van de afdeling volgend gaan werken aan De Flitsende LINGO Lamp
De klassen van de afdeling sturend gaan werken aan Vis Message in a Bottle
24 februari 2020
Road Trippin'
In de muzikale voorstelling Road Trippin' van theatergroep The Passengers worden diverse thema's, die bij jongeren een rol spelen, behandeld en met live-muziek, humor en lichtheid gebracht.
Onderwerpen zoals racisme, homoseksualiteit, verslaving, pesten en huiselijk geweld zijn onder jongeren vaak een taboe en dus niet gemakkelijk bespreekbaar. De voorstelling stimuleert jongeren juist elkaar op te zoeken in moeilijke tijden en hun kwetsbaarheid te tonen.
De acteurs Mo, Aisha, Tim en Alice stellen zich aan het publiek voor.
De vier nemen het publiek mee terug naar hun middelbare schooltijd. Een heftige periode. Aisha schaamde zich voor haar huidskleur, Tim worstelde met zijn seksuele geaardheid, de onzekere Alice was erg vatbaar voor de verleiding van drank en drugs en de populaire Mo had een zware thuissituatie met een vader die altijd dronken was. Het is een tijd waarin veel pesterijen, discriminatie en gevoelens van eenzaamheid voorkwamen. Tot zij hun schoolgenoot Sjoerd ontmoeten. Sjoerd heeft een extreem groot rechtvaardigheidsgevoel en komt op voor zijn schoolgenoten wanneer dat nodig is. Dankzij hem groeien de vijf naar elkaar toe. Er breekt een periode aan van saamhorigheid. Tot op een dag Sjoerd verdwijnt uit de levens van de vier vrienden. Nu moeten ze ieder afzonderlijk hun eigen road trip voortzetten.
April 2020
Count me in
Een jongerenvoorstelling over culturele diversiteit en tolerantie. In onze multiculturele samenleving zijn er nu eenmaal verschillen. Juist door met elkaar te praten creëer je wederzijds begrip en respect voor elkaar. En dat is nodig, want iedereen krijgt er uiteindelijk mee te maken. Of je nu in een superdiverse of juist witte klas zit. Met deze voorstelling vergroten we bij jongeren het begrip en de kennis over de invloed van een culturele achtergrond op het vormen van ieders identiteit. Ook gaan de acteurs op interactieve wijze met de jongeren in gesprek over hoe je discriminatie kan voorkomen en conflicten minder hoog op kan laten lopen.
Jesse en Ridwan krijgen een heftige ruzie die uitmondt in een flinke scheld- en vechtpartij. Ridwan is bang dat Jesse en zijn zusje Rachida in het geheim verkering hebben. Of dit waar is, daar is Jesse niet open over. Na deze vechtpartij wordt Rachida vermist. Om haar terug te vinden, moeten de vrienden open en eerlijk zijn naar elkaar. Hierdoor krijgen ze, ondanks hun verschillen, steeds meer vertrouwen in en begrip voor elkaar.
21 januari 2020
Shame on you
Hoe voelt het als je naaktfoto op social media rondgaat of online staat? Hoe ga je daarmee om, als het je gebeurt? En hoe ga je ermee om als je er een toegestuurd krijgt?
Hierover presenteert Helpwanted.nl in samenwerking met Theatergroep PlayBack na de zomer een scholen-theatertour. Sexting, sextortion en grooming komt veel voor onder jongeren, maar veel jongeren en opvoeders weten niet goed wat ze ermee aan moeten. Doormiddel van interactief theater en discussie zullen leerlingen van schoolklassen in Utrecht en Noord-Holland en hun opvoeders meegenomen worden in wat er gebeurt als je naaktfoto online komt te staan. Daarnaast willen wij jongeren en hun ouders de mogelijkheid bieden om over deze onderwerpen in discussie te gaan met professionals, ervaringsdeskundigen en elkaar.
''De interactieve theater voorstelling “Shame on you” vertelt het verhaal van Aya en Feico. Feico ( 16 j) en Aya ( 14 j) hebben verkering en flirten online wat af. Op een avond laat Feico in de kroeg, dronken, aan zijn vrienden een foto van Aya zien waarop ze een ontbloot bovenlijf heeft. Hij is trots op hoe mooi Aya is. “Ze heeft the beauty and the brains” roept hij terwijl zijn telefoon rond gaat en al zijn vrienden Aya haar naakte lichaam bekijken. Een van de vrienden, Barry, stuurt de foto in een app naar zichzelf.
Dit is het begin van een storm aan nare berichten die Aya over zich heen krijgt. Ze zou een slet en een hoer zijn. De foto van haar lichaam wordt meer dan 1000 x gedeeld. De liefde tussen Feico en Aya houdt geen stand. Aya durft bijna niet meer naar school. Alleen haar beste vriendin Donna is er nog om haar te helpen. Samen bedenken ze een grandioos plan om wraak te nemen en Feico genadeloos online aan de schandpaal te nagelen.''