Zelfstandig reizen naar school


Het beleid van onze school is erop gericht om de leerlingen in het VSO  te stimuleren om op eigen gelegenheid naar school te komen. Het is belangrijk omdat dit de zelfredzaamheid van de leerlingen vergroot.
Als er gebruik wordt gemaakt van de fiets of van leerlingen- of openbaar vervoer kunnen ouder(s)/verzorger(s) in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de reiskosten. Om dit te regelen kunnen ouders formulieren opvragen bij de gemeente van hun eigen woonplaats.
Bij het verwerken van de aanvraag kan de gemeente de school om advies vragen.

 

Samen op pad 

Wil jij graag zelfstandig leren reizen van huis naar school of van huis naar stage? Bijvoorbeeld met de fiets bus of gewoon lopend? Doe dan mee aan MEE op weg! De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Heiloo, Schagen en Uitgeest maken het met MEE op weg mogelijk om te ervaren of je zelfstandig kunt reizen. Als je meedoet aan MEE op weg krijg je een maatje die met je oefent. Daardoor kun je ontdekken of je zelfstandig kunt reizen. Het maatje kan een bekende zijn of een vrijwilliger. 
Wil jij zelf leren reizen? Neem dan contact op en meld je aan. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.


neem contact op >

 

Fietsen en scooters
Wij hebben op school geen bewaakte fietsenstalling, het is dus belangrijk dat de leerlingen zelf voor een veilig slot zorgen. De school is niet aansprakelijk voor diefstal van en/of beschadigingen aan vervoersmiddelen.

Leerlingenvervoer
Als leerlingen gebruik maken van leerlingenvervoer is het de verantwoordelijkheid van ouder(s)/verzorger(s) dat het leerlingenvervoer tijdig ingelicht wordt over de vrije dagen. 

Alle vrije studie(mid)dagen en vakanties