Cultuur

Workshop plastic soup

Spinaker Alkmaar vraagt aandacht voor het milieuprobleem plastic soup door in de maand februari het onderwijs centraal te stellen rondom dit thema.
Zo verzamelen leerlingen plastic afval en maken hier zeedieren- en planten om er uiteindelijk een kleurrijk aquarium mee samen te stellen.
Hiermee maken de leerlingen een statement; "als we zo doorgaan met vervuilen dan hebben we over 30 jaar alleen nog plastic in de oceanen."
Ook werkgevers dragen hun steentje bij aan de bewustwording. GP Groot is langs geweest om leerlingen te vertellen over het belang van afvalscheiding.

Het reusachtige aquarium heeft een prominente plaats gekregen in de school en is feestelijk onthuld door de burgemeester van Alkmaar.

Sascha van GP Groot legt uit waarom het belangrijk is om afval te scheiden.


 


Theater

ieder jaar zijn er educatieve theatervoorstellingen voor de leerlingen

In de week van de liefde, half februari, is er een voorstelling van Theatergroep KIKID voor de bovenbouw leerlingen

Benzies & Batchies

Alles over liefde, daten en sexting
Jongeren komen van de ene op de andere dag terecht in een wereld waarin seksualiteit een belangrijke rol speelt. Om hun eigen koers daarin te kunnen varen, is het belangrijk dat ze respect en begrip hebben voor zichzelf en de ander.

Het programma

  • een educatieve theatervoorstelling in de klas uitgevoerd door jongerenexperts (18-24 jaar)
  • een open gesprek met kleine groepjes over liefde, daten, seks, gender diversiteit, seksuele identiteit en alles eromheen

  • inclusief een voorbereidende online les en een online les die na afloop door de docent zelf kan worden gegeven

Resultaten
Jongeren die hebben deelgenomen aan het programma over relaties & seksualiteit zijn zich bewuster van hun eigen wensen, grenzen en de invloed van groepsdruk en media op hun (seksuele) gedrag.

Onderzoek
TNO en Movisie hebben de effectiviteit van het programma “Benzies & Batchies”