Links: Kortingen en regelingen

TegemoetkomingSchoolgaande kinderen brengen veel kosten met zich mee. Om ouder(s)/verzorger(s) die dit niet zelf kunnen opbrengen hierin te ondersteunen bestaat er vanuit de gemeente een regeling van vergoeding  ‘maatschappelijke participatiekosten’. Dit zijn de kosten die ouders maken voor bijvoorbeeld een internetabonnement, huiswerkbegeleiding, een schoolreisje, een rekenmachine, sportkleding of een instrument ten behoeve van hun kind(eren).  Elke gemeente heeft zijn eigen regelgeving. Ouders moeten zelf contact opnemen met de gemeente waarin zij ingeschreven staan, om te kijken of zij voor deze regeling in aanmerking komen en hoe de aanvraag ingediend moet worden.

  • AlkmaarPas voor inwoners van de gemeente Alkmaar (Oudorp, een deel Koedijk, Schermer, Graft-De Rijp)

Huygenpas en MeedoenPas worden samen de DijkenwaardPas

Meer informatie en aanvragen DijkenwaardPas

Vrijdag 16 december 2022

Gemeenten Heerhugowaard en Langedijk zijn sinds 1 januari dit jaar samen verder gegaan als gemeente Dijk en Waard. Daarom gaan nu ook de Huygenpas en MeedoenPas samen en is er vanaf 1 januari 2023 de DijkenwaardPas.

De gratis DijkenwaardPas is een pas met tegoeden. Pashouders kunnen zelf kiezen waar ze het tegoed aan uitgeven. Met het tegoed kunnen ze bijvoorbeeld lid worden van een sport- of cultuurvereniging en leuke dingen doen, zoals schaatsen, zwemmen, naar het theater, de bioscoop en nog veel meer. Ook kan de vrijwillige ouderbijdrage voor schoolgaande kinderen met het tegoed betaald worden. De hoogte van het tegoed op de pas hangt af van de leeftijd en varieert van 85 euro tot 300 euro per jaar.

Donderdag 15 december overhandigde wethouder Gerard Rep symbolisch de DijkenwaardPas aan Joeri, bedrijfsleider van JumpCity. Joeri nam de pas enthousiast in ontvangst. “Top dat de pas er is,” zegt hij. “Bij ons wordt er veel gebruik gemaakt van de pas. Zowel in JumpCity als in Ballorig. Zo kunnen kinderen die opgroeien in een gezin waar wat minder te besteden is toch ook lekker bewegen.” Wethouder Gerard Rep sluit daar op aan: “Dat is precies waar de pas voor is bedoeld. Dat iedereen kan meedoen, wat je achtergrond ook is. Met de pas kunnen heel veel kinderen toch sporten. Voor kinderen maar ook voor de volwassenen is het goed te weten dat ze het tegoed op de Huygenpas en MeedoenPas voor 31 december moeten besteden.” Joeri knikt: “Wij geven mensen vaak de tip om alvast lessen of een tienrittenkaart voor volgend jaar te kopen. Dat kan natuurlijk ook bij bijvoorbeeld een bioscoop of theater. Het is echt zonde als je het tegoed niet gebruikt.” 

Voor wie is de DijkenwaardPas

Gemeente Dijk en Waard geeft de DijkenwaardPas aan inwoners met een laag inkomen. Bijstandsgerechtigden krijgen de pas eind december automatisch toegestuurd. Dit geldt ook voor thuiswonende kinderen vanaf 4 jaar. Inwoners die geen uitkering ontvangen, maar wel een minimum inkomen hebben tot 120 procent van de bijstandsnorm kunnen de pas zelf aanvragen.  

Goedkope software voor leerlingen 

Op de website schoolspot.nl kunnen ouders/verzorgers van schoolgaande kinderen met hoge korting software, hardware, gadgets en cursussen bestellen.
Kijk voor uitgebreide informatie op: Schoolspot.nl